Eternit tag

Vi kan rådgive dig fra start til slut, så du får et tag der passer til dit hus. Det er helt normalt at have mange spørgsmål omkring eternitplader, især fordi asbest engang har været en del af eternitplader. Vi svarer gerne på dine spørgsmål og får afklaret alt inden du udskifter eller renoverer dit tag. Eternit-bølgeplader i fibercement rummer mange muligheder for dig som husejer. Ikke alene får du et solidt og tæt tag, der kræver minimal vedligeholdelse, du får også et tag med en flot finish. Kontakt Dansk Tagdækning i dag for en uforpligtende samtale om eternitplader og fibercement.

Miljøvenligt tag

Vælger du et tag af eternit, behøver du ikke undertag. Et eternittag er meget stærkt og fleksibelt og har en lang levetid. Derudover er det fremstillet af miljøvenlige materialer. Til tagryggen kan du vælge mellem den traditionelle eternit vinkelrygning eller den mere eksklusive eternit koniske rygning. Uanset om byggeriet er nyt, gammelt, traditionelt eller moderne, findes der altid en flot og stilsikker løsning med eternit bølgepladetag.

Eternit tag pris

Prisen på et eternit tag afhænger meget af husets størrelse. Vi mener ikke at en en standardpris pr. m2. er den rigtige løsning, da alle kan have forskellige ønsker og behov. Derfor laver vi altid det bedst mulige tilbud til hver af vores kunder, som henvender sig i forbindelse med køb af et eternit tag. Ønsker du at høre mere om, hvilken pris vi kan tilbyde dig på et eternit tag står vi klar til at besvare dine spørgsmål telefonisk og på mail.

Du er velkommen til at tage kontakt til os for en uforpligtende pris på et eternit tag til dit hus.

Eternittags historie

FLS erhvervede patentrettighederne for Skandinavien og Dansk Eternit Fabrik A/S blev stiftet i december 1927, og startede således produktionen til de mange eternit tage der ligger rundt omkring i Danmark. De første tagplader af eternit indeholdte asbest og det blev forbudt i Danmark i 1972. Det var dog tilladt i eternitplader frem til 1985, og for et enkelt profil helt frem til 1989. Da man fjernede asbesten fra pladerne i midten af 80’erne begyndte det desværre at give problemer. Det stod i løbet af få år klart, at den nye produktblanding ikke kunne modstå vejr og vind på samme måde som den gamle. Det førte til en større mængde sagsanlæg fra vrede husejere. Fabrikken blev lukket i 2004. I 1994 etableres Dansk Eternit Holding A/S som i 2008 skifter navn til Cembrit Holding A/S. Når man i dag snakker om fibercement er det oftest fra Cembrit A/S. Cembrit er ejet af FLSmidth.

Siden skandalen har man fået lavet et produkt der er mere holdbart, i dag giver Cembrit 15 års garanti på deres plader af fibercement . De kan købes gennem de fleste byggemarkeder. Det vil være en god idé at foretage et årligt tagtjek for at konstatere eventuelle revner eller andre utætheder.