Eternit tag

Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er et stærkt valg. De er fremstiller af naturlige, miljøvenlige råvarer.

FLS erhvervede patentrettighederne for Skandinavien og Dansk Eternit Fabrik A/S blev stiftet i december 1927, og startede således produktionen til de mange eternit tage der ligger rundt omkring i Danmark. De første tagplader af eternit indeholdte asbest og det blev forbudt i Danmark i 1972. Det var dog tilladt i eternitplader frem til 1985, og for et enkelt profil helt frem til 1989. Da man fjernede asbesten fra pladerne i midten af 80’erne begyndte det desværre at give problemer. Det stod i løbet af få år klart, at den nye produktblanding ikke kunne modstå vejr og vind på samme måde som den gamle. Det førte til en større mængde sagsanlæg fra vrede husejere. Fabrikken blev lukket i 2004. I 1994 etableres Dansk Eternit Holding A/S som i 2008 skifter navn til Cembrit Holding A/S. Når man i dag snakker om fibercement er det oftest fra Cembrit A/S. Cembrit er ejet af FLSmidth.

Siden skandalen har man fået lavet et produkt der er mere holdbart, i dag giver Cembrit 15 års garanti på deres plader af fibercement . De kan købes gennem de fleste byggemarkeder. Det vil være en god idé at foretage et årligt tagtjek for at konstatere eventuelle revner eller andre utætheder.

Kontakt Dansk Tagdækning i dag for en uforpligtende samtale om eternitplader og fibercement. Vi kan rådgive dig fra start til slut, så du får et tag der passer til dit hus. Det er helt normalt at have mange spørgsmål omkring eternitplader, især fordi asbest engang har været en del af eternitplader. Vi svarer gerne på dine spørgsmål og får afklaret alt inden du udskifter eller renoverer dit tag.